Het Geelse stadsbestuur startte begin dit jaar het uitzendkantoor W3 op. W3 helpt alleenstaande ouders bij hun zoektocht naar een job. Met het project wil Geel de kinderarmoede in de regio aanpakken. Geel werkt hiervoor samen met Randstad Diversity, POD Maatschappelijke Integratie en VDAB.

Voor alleenstaande ouders is het vaak moeilijk om werk te vinden. Ze staan alleen in voor de zorg van hun kinderen. Kinderopvang vinden is niet altijd evident en opvang kost geld. Ze hebben een grote kans om in armoede terecht te komen. W3 helpt deze ouders om een job te vinden die aansluit bij hun situatie. Sinds februari vonden 46 werkzoekenden hun weg naar W3. 17 van hen zijn ondertussen voor bepaalde of onbepaalde tijd aan het werk. 3 personen zijn met behulp van W3 gestart in een opleiding en 5 zijn doorgestuurd naar een gespecialiseerde instantie zoals GTB.

Eén van de werkzoekenden die door Natalia, de coach van W3, geholpen werd is Chantal Digneffe. Via het OCMW van Meerhout kwam ze terecht bij W3. Chantal bleek op zoek naar een job met veel sociaal contact. Samen met Natalia heeft Chantal haar CV opgemaakt en doorgestuurd naar lokale rusthuizen. Op 1 mei 2014 kreeg zij een vast contract bij Rusthuis Ter Kempen. Ze vertelt: “Dankzij W3 en Natalia kan ik spreken van een positief verhaal waardoor ik momenteel een job uitoefen die ik zeer graag doe!”.

Ook Jean-François Loyola Contreras meldde zich begin juni aan bij W3. Bij zijn aanmelding wist hij niet goed welke job hij wou. Natalia raadde hem aan een opleiding te volgen. Jean-François koos enkele dagen later voor de opleiding ‘autotechniek/hulpmecanicien’. Natalia nam contact op met het opleidingscentrum van VDAB en schreef hem in. Als zijn testen in augustus goed gaan, kan hij in september 2014 starten met de opleiding. Hij vertelt hierover: “Door deel te nemen aan W3 heb ik veel geleerd en kon ik de juiste keuzes maken.”

Een opvallende, tussentijdse conclusie is dat veel werkzoekenden niet altijd weten bij welke ondersteunende instanties ze terecht kunnen. Het informeren en doorsturen van werkzoekenden naar de juiste instanties blijkt een belangrijke meerwaarde van W3.

Werkzoekenden die ook geholpen willen worden door W3 kunnen zich aanmelden bij Randstad Diversity Geel via het telefoonnummer 014 58 44 51.